Ramslök är ju bara för gott. Har en hel låda med ramslök i frysen. Så nu kommer det lite tips här och där på gott med ramslök. Det är arvegods från min bästisvän Jessica. Hon håller på att renovera sin lägenhet och har städat ur sin frys och då är det tur att man är grannar. Grannsamverkan, goda grannar, you name it. Jag blev i alla fall överlycklig över en hel låda med ramslöksblad. Har alltid älskat ramslök, men inte aktivt använt det så mycket eftersom det har varit svårt att hitta.
Så här kommer i alla fall halloumi med ramslöksolja och tomater. Den där lätta vitlökssmaken i ramslöken är så utsökt och passar som hand in handske med halloumi. Bäst och lättast om ramslöken är färsk. Min var fryst så lite svårt att mixa ihop riktigt ordentligt men smaken sitter.
Halloumi med ramslöksolja och tomater
1 pkt halloumi
2 msk hackad ramslök
2 msk olivolja
1 tomat. urkärnad och hackad
Gör så här
- Börja med att mixa ihop ramslök med olivolja.
- Stek på Halloumi på medelvärme i pannan tills den fått fin färg och är genomstekt.
- Lägg upp halloumi på serveringsfat och pyttsa över ramslöksoljan och strö ut tomathacket runt omkring.
TIPS! Det finns en naturlig delning på halloumin längs med långsidan. Dela där i två delar.
Älskar halloumi, men ramslök tror jag inte jag har ätit. Kram!
Åh, det måste du testa. Påminner om vitlök. Så otroligt gott. Kramar!