Somrig sallad med chevre, jordgubbar och blåbär med en himmelsk dressing.
Du bränner av chevre med en brännare eller med grillfunktionen i ugnen så att ytan blir krispig och inuti varmt och mjukt. Med en brännare går det väldigt snabbt, men funkar så bra så med en ugn också. Jag gjorde en stor portion till mig själv så gjorde det hela på en höft. Du tar självklart så mycket bär och chevre som du tycker blir bäst. Här är mitt recept
Somrig sallad med chevre, jordgubbar och blåbär (2 port)
Jordgubbar, sköljda och delade på mitten
Stora blåbär
1 påse blandsallad
cashewnötter
Dressing
1/2 dl olivolja
1/4 dl balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk grön tabasco
Gör så här
Dressing
Blanda ihop alla ingredienser och ställ åt sidan
Sallad
Rosta cashewnötter i en torr stekpanna så de får färg.
Bränn av chevre med brännare så att ytan får färg.
Lägg upp sallad, jordgubbar, nötter och blåbär. Lägg på chevre.