French toast med bär och nötter är den perfekta -unna-sig-frukosten eller mellisen utan speciellt dåligt samvete. Ös på med nötter, frön, bär och frukt så blir french toast mer av en nyttobomb. Gott att göra i stugan eller hemma. Brödet får gärna vara dagsgammalt. Jag brukar göra french toast som mellis till barnen ibland. French toast är som fattiga riddare, men utan vetemjölet.
Nu ska vi ut på sista åkte här i Lindvallen sedan hem och städa stugan och bila hemåt ett antal timmar. Åka hem är bara segt, segt.
French toast med bär och nötter (2 pers)
4 skivor bröd (vanligt rostbröd eller lantbröd, gärna dagsgammalt)
½ dl hasselnötter
1 ägg
1 dl mjölk
½ tsk kanel (om man vill)
1 liten nypa salt
1 banan
125 g frysta eller färska bär (t ex hallon, blåbär, apelsin, björnbär)
2-3 msk lönnsirap (honung)
smör till stekning
Gör så här
1. Hacka hasselnötterna. 2. Vispa ihop ägg, mjölk och nypa salt. 3. Doppa brödskivorna ordentligt i äggblandningen. 4. Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna. Stek doppade skivorna, medelvärme, på båda sidor tills de får fin färg. 5. Pudra över kanel om du vill. Lägg på skivad banan. 6. Blanda bären med lönnsirap och lägg på. 7. Strössla över hackade nötter. Servera toasten direkt och kanske lite extra lönnsirap.MUMS!