Lindvallen med små och stora barn

Lindvallen

Lindvallen. Stort hjärta på Lindvallen med barn. Vi har nu kommit hem från att ha bott i en stuga under sportlovet. Det finns med säkerhet många skidorter som är perfekta med barn. Lindvallen är definitivt en av dem. Vi bodde ca 3 km bort i Gubbmyren. I en liten stuga med eldstad. Vi gjorde egna middagar och frukostar och åt det mesta hemma. Vi tog med mat och termos med varm choklad och kaffe som vi ställde i värmestugan som låg intill backen. Vi åt en sushilunch en gång och även på Valles värdshus. Gott på båda ställena. Är det dåligt väder någon dag så finns det massa annat man kan göra som att bowla, bada eller gå på bio. 

Tänkte att jag skulle skriva lite om det som vi upplevde som bra respektive dåligt med Lindvallen under veckan. Gör helt enkelt en + och – lista:

+ Personalen. Väldigt barnvänlig personal överallt. De visar och hjälper barnen i liftarna på ett sätt som gör att de snabbt förstår hur de ska klara liftarna själva. 

+ Skidskolan (Skistar). De får barnen med på allt. Roligt och lekfullt. Samtidigt utmanar de deras kunskaper och pushar dem. Stor flexibilitet. Insåg, efter ett pass, att min yngsta antagligen var i en för lätt grupp. De fixade så att hon fick byta. Smidigt och tillmötesgående.

+ Sittlift ända upp till toppstugan och en lång grön backe ner. Lätt att ta med även de yngsta ända upp. 

+ Många varierande backar. Känns som att det hela tiden fanns nya spännande backar att utforska. 

+ Mycket aktiviteter för barn: disco, bowling, äventyrsbad, after ski, bio mm. 

+ Indianskogen med gupp älskade barnen 

+ Eldplatser där man kan ta med korv, burgare mm. Ps. ta med tändstickor/tändare.

+ ICA butik med ovanligt bra utbud

+ Gott om värmestugor. Fanns mikro och ibland vask och kran. 

–  På många ställen behöver man staka sig fram längre eller kortare sträckor för att komma till nästa lift. Jobbigt med små barn som behöver dras. 

–  De små liftarna slutar gå 16.30. Väl tidigt. 

– Väldigt lång väntan för att hyra skidor. Det tog drygt 60 minuter tills vi hade hyrt utrustning. Lång väntan med barn. 

– Alltid slut på papper i pappershållarna i värmestugorna. 

TACK Lindvallen för en kanonvecka hos er!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *