Slängde ihop en galet enkel vegetarisk middag. Hade inte planerat middagen och hittade en påse med farrogryn som jag bara inte vetat vad jag skulle göra med riktigt. Det var Zetas farrogryn. Farro är italienskt emmervete. Jag har aldrig testat farrogryn tidigare. Har ni? Gjorde en arrabiata på grynen och himmel vad gott det blev. Få ingredienser som gifter sig som en perfekt matchning. Viktigt här är att ha en riktigt bra olivolja, bra tomater och en riktigt bra parmesan. Men så är det alltid då man har få ingredienser. Bilden ovan gör inte arrabiatan rättvisa. Det var bara så gott!
Ps. Tar du en vegansk version av parmesan så är den här rätten dessutom vegansk.
Arrabiata på farrogryn (4 port)
1 pkt Farrogryn (250g)
2 vitlöksklyftor, hackade
1/2 röd chili hackad
1 dl vitt vin
1 burk konserverade hela (eller krossade) tomater (400g)
salt, svartpeppar
basilika, hackad
Olivolja
Parmesan
Gör så här
- Använd en stor gryta. Koka upp rikligt med vatten.
- Tillsätt farrogrynen och koka i 8–10 minuter. Häll i durkslag.
- Hetta upp olivolja och fräs på vitlök och chili några minuter. De ska inte få färg.
- Häll i vin och tomater. Låt småputtra knappt 10 minuter.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Blanda grynen med såsen.
- Strössla över basilika, ringla på olivolja, toppa med riven parmesan