Langres är en kittost med rik, krämig smak. Den är mild i smaken. Den görs på helfet mjölk från kor som betat på fälten i Bassaigny och Langres i västra delen av Champagne. Den sjunker ihop i mitten och det blir som en liten skål i mitten. Den skålen som bildas i Langresostar är perfekt för att fyllas med Champagne.
Jag är överförtjust i ost. Det vet ni som följt mig från början här. Nu var det alldeles för länge sedan som jag hade ost på här på Lindas Matstuga. Så det måste det bli ändring på. Langres är en sådan där favorit. Jag har även en riktigt härlig sak jag ska testa med Brillat Savarin som är en ost jag verkligen kan ha ’cravings’ på. Krämigare och fetare ost får man leta efter, godare än godast! Men, men vi börjar med Langres dränkt i Champagne.
Gör så här
- Skär ett kryss i mitten av skålen.
- Häll försiktigt på Champagne. Det kan gärna bubbla över.
- Låt det hela stå sådär 30-60 minuter.
- Ät med kex, jordgubbar, marmelad
Så, testa till helgen mys, efter maten, innan maten, mittemellan maten. Festligt och gott.