Midvintertårta

jultarta-midvintertartan0

Det här blir julens efterrätt. Jag har gjort den många gånger tidigare och den gör alltid succé. Dessutom förbereds den någon dag innan och ställs in i frysen. Så ingen stress någonstans. Har ni någon efterrätt? 

10-12 bitar
400 g mandelmassa
3 ägg
1 apelsin, rivet skal
1 liter vaniljglass
1½ dl pistagenötter
200 g vit choklad
1 vaniljstång
200 g cream cheese 23%

Gör så här

Välj själv hur du vill garnera tårtan. Jag brukar ta hallon, citronmeliss, riven vit choklad

Sätt ugnen på 200 C

Lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant

Riv mandelmassan, vispa ner ett ägg i taget, rör ner apelsinskalet. Häll smeten i formen.

Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt den svalna och ta den ur formen. Diska formen, klä den med plastfilm och lägg tillbaka kakan.

Låt glassen tina lite. Hacka pistagenötterm och choklad. Vispa glassen mjuk med urskrapad vaniljstång och cream cheese. Vänd ner nötter och choklad.

Häll smeten över tårtbotten, täck med plastfilm och ställ i frysen.

Ta ut den ca 30 min innan servering. Lägg på hallon, vit choklad och citronmeliss.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *