Fiskpudding – Favoritmiddag i repris

Bästa godaste fiskpuddingen

Fiskpudding på risgrynsgröt och torsk? Jo! Godaste ni kan tänka er. Annie är helt galen i den här fiskpuddingen. Man kokar i stort sett bara upp risgrynsgröt (utan kanel och socker då). När den kallnat blandar man ner ägg och lättkokt fisk. Sedan får det stå i ugnen och gotta till sig. Bilden är från en annan gång, jag var för trött för att fota mer än barnen lite snabbt ikväll. Sådan racerdag att jag inte ens hann äta lunch, men tog igen det nu med fiskpuddingen. 

DSC_0069

Annie kom hem som snöleopard ikväll. Dessutom fina inbakade flätor. Hon är något besviken på att hennes mamma inte är bra på att göra specialflätor. Bra, att alla har sina talanger, eller intressen. Men jag tror ändå jag måste testa Prinsessan Leia frisyr på henne med en bulle på varsin sida. Då skulle hon bli imponerad. Ja, jag har ju faktiskt gjort ett Muminhus i helgen också, i pepparkaka. Men sådana saker tar dessa två alldeles för givet, d v s att jag kan baka och laga vad som helst. 

fiskpudding1

Vi äter fiskpuddingen med skirat smör, lingonsylt och kokt potatis och jag helst med pepparrotsvisp också. Himmel vad gott det är med fiskpudding. Särskilt med fisken i risgrynsgröt. 

Du behöver

1 sats risgrynsgröt (för ca 5 pers)
800 sej eller torsk
3 ägg
ströbröd
smör
muskot, salt,vitpeppar 

Gör så här

Koka risgrynsgröten (ha inte i något socker eller annat sött) 

Sätt ugnen på 175 C 

Koka fisken tills den är färdig i en stor kastrull med vatten. Blanda ner kokta fisken i grötkastrullen. Låt svalna något och blanda sedan ner äggen. Smaka av med salt, peppar och muskot. 

Smöra en ugnsform och häll i grötsmeten. Strö över en lager med ströbröd och lägg över lite klickar med smör. In i ugnen i ca 1 timma. 

Servera med kokt potatis, skirat smör, pepparrotsvisp och citronklyftor

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *