Mmm…blåbärspaj! Den här pajen blir lite kolaaktig i smaken pga muscovadorråsocker och är gudomligt god med massa blåbär. Receptet är från en Buffétidning, men något omgjord.
Du behöver
Skal
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1½ dl socker
2 msk ljust muscovadoråsocker
2 msk kallt vatten
Fyllning
300 g blåbär
2 dl ljust muscovadoråsocker
2 msk potatismjöl
Gör så här
Blanda det kalla smöret i småbitar med mjöl, socker och råsocker. I med vatten och knåda snabbt ihop. Tryck ut i pajform och ställ i kylskåpet ca 30 min.
Sätt ugnen på 175 C
Blanda blåbär med potatismjöl och häll i pajformen. Strö över råsockret över hela pajen. Grädda mitt i ugnen sådär 30 min och låt svalna av.
kan intyga att denna paj var suuuuuuuper god!