Grönsaksrösti eller grönsaksplättar

Har tänkt bli lite nyttigare nu. Efter mitt senaste besök hos barnmorskan då det visade sig att jag gått upp 30 kg så har jag både köpt gymkort och hållt mig borta från chips och pommes. Det gäller att skärpa till sig PRONTO. Alltså blev det grönsaksplättar idag! Passade också perfekt då min mamma var här i helgen med alla dessa härliga grönsaker från sin kolonilott:-)

Du behöver (till ca 3 pers):
300 g rivna grönsaker (squash, potatis, morötter)
2 ägg
2dl vetemjöl (knappt)
salt, peppar

Gör så här:
Vispa ihop mjöl och ägg. Salta och peppra. Tillsätt grönsaksrivet och blanda om. Klicka ner i stekpanna eller ännu bättre plättlagg. Stek gyllenbruna på båda sidor i lite olivolja.

Gott till: creme fraiche med massa fetaost och lite färsk timjan och god kabanoss!

Annie tyckte verkligen om grönsaksplättarna. Som ni ser har hon sitt egna tallriksupplägg. Sås är lite känsligt och får inte komma för nära resten av maten.

Linda

0 kommentarer

  1. Du, det det låter helt underbart =D Vilka trevliga grönsaker du fick, det är allra bäst med hemodlat! Synd att jag varken har trädgård eller gröna fingrar 😉 Kanske blir att prova dessa ikväll? Jag har grönt i kylen som måste tas om hand…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *