Vaniljdoftande Rabarber- och Jordgubbssaft

rabarber jordgubbsaft vanilj

Så mycket härlig rabarber från Årstiderna som levererar ända fram till dörren måste ju resultera i en extra utsökt rabarbersaft. Vassego: Rabarbersaft med söt och fyllig smak av jordgubbar, lite citron och mjuk vanilj. Sommarsaft

rabarber jordgubbsaft vanilj

Du behöver

500 g rabarber

800 g jordgubbar

5 dl vatten

500 g strösocker

1/4 vaniljstång (delad på längden)

1 citron (skal och saft)

Gör så här

1. Skölj och rensa jordgubbar och rabarber. Skär rabarbern i slantar, ca 1 cm tjocka.

2. Koka upp vattnet. Lägg i rabarber, jordgubbar, vaniljstång och finrivet skal samt saft från citronen.

3. Koka det hela i ca 10 minuter. Undvik att röra i det.

4. Sila genom silduk, eller en finmaskig sil.

5. Koka upp saften, rör ner sockret och låt koka tills det har löst sig. Skumma noga.

6. Häll upp på varma, rengjorda flaskor. Jag brukar koka upp vatten i kokaren och hälla i flaskorna och låta stå medan jag gör saften för att hålla dem varma.

rabarber jordgubbsaft vanilj

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *