Luxe Event – Food & Wine Deluxe

DSC_0810

I måndags bjöds det på en lyxkväll av sällan skådat slag på Mosebacke Matstudio. Bland kullerstenar och små rödmålade hus och staket åt vi en underbar middag tillagad av Sveriges Kockar, pratade mat och bak, bloggar, instagram, tipsade, skrattade, tävlade och njöt. Så vassego, en bildbomb.

DSC_0696

Eventet ordnades proffsigt av Jenny och Felicia på Luxe Event. De informerade om maten, drycken och såg till att allt flöt perfekt och att det låg en feel-good.-känsla över hela kvällen.

DSC_0698

Jag skrev på Instagram att vi åt trerätters, men det var faktiskt en fyrarättersmiddag med matchande Riojavin. Innan förrätt fick vi en fräsch Cheviche på pilgrimsmussla. Till Vina Gravonia Blanco Crianza (2005) Rioja. Har ni inte testat ett vitt Riojavin så är den här ett topptips.

DSC_0727

Johanna Westman kom direkt från White Guiden konferencierjobb och åt middag med oss. Det är hennes matstudio, Mosebacke Matstudio. Vi fick med oss hennes sommarreceptbok, den ska ni verkligen få se mer av: massa somriga recept och härliga bilder.

Luxe event middag

Till förrätt Terinne på confiterad anka med blomkålspannacotta och en crudite på rättika. Till Cune Gran Reserva (2006) Rioja. Huvudrätten, en Vitlöksstekt kalvytterfile med Anyapotatis, ostronskivling, ramslöksmajonäs, kalvsky. Till Finca Valpiedra Reserva (2008) Rioja. Ni förstår hur bortskämda vi blev.

Luxe Event

Mycket prat och många skratt blev det under kvällen. Flera nya kontakter och nya insikter.

DSC_0759

Dessert av rang: Färskostmousse med bakad rabarber, kardemumma consumé och havrefras. Till Kaffe Nescafé dolce gusto och…

DSC_0735

Så här trevliga, pratsugna bordsgrannar har man ofta på bloggevent: Bästa Fröknarna #Norrskenet och #Restaurangstockholm.

Chokladfabriken

De mest delikata pralinerna från min favvochokladbutik, Chokladfabriken. Jag vann en chokladkurs hos Chokladfabriken under kvällen. Det var så galet roligt och jag längtar. Ska dela med mig av alla deras tips och tricks som jag då får lära mig och jag kommer ta alla tillfällen jag kan till avsmakning av pralinerna.

Luxe Event

Här bredvid Cassandra från Elle (och som var med i Hela Sverige Bakar), Kaja och Rose-Marie. Det var ärligt inte en enda tyst sekund runt bordet.

maria montazami

Vi gick i stort sett alla hem med vinster på någon av alla kvällens tävlingar dessutom. Den här lyckosten ovan vann Moments by Maria Montazami. En riktigt lyxig servis.

Tårtdekoration

Och då jag trodde det var slut så kom Jenny som driver Sockerverkstan in och körde tårtdekoration med oss. Hmm..riktig svaghet hos mig. Jag spritsar aldrig tårtor. Så kördes en tårtdekorationstävling igång. Tja, det var ju stor chans för mig mot flera Hela Sverige Bakar deltagare och Rose-Marie som är kanoners. Vilken av de tre tårtorna ovan tror ni vann? Den längst ner till vänster, Cassandras.

DSC_0789

Tack otroligt mycket Jenny och Felicia för en magisk kväll.

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *