Knaperstekt Röding med Citrussallad – Världsgott

Kanperstekt röding med citrussallad

Smälter i munnen. Knaperstekt röding kan vara bland det godaste som finns. Testa den här tillsammans med härligt fräsch citrussallad med avokado i.

citrussallad

Knaperstekt Röding med Citrussallad (4 pers)

700-800 g röding med skinn

smör, salt,peppar

värm upp pannan på hög värme med smör i. Lägg rödingen med skinnsidan ned. Stek några minuter, vänd och stek någon minut på andra sidan

Röra med dill

2 dl Creme fraiche

½ dl färsk dill

2 tsk flytande honung

½ citron (saft och skal)

svartpeppar, salt

Rör ihop allt bara och låt gärna stå en liten stund och dra till sig

röding

Citrussallad

2 grapefrukter

2 apelsiner

2 avokado

3 msk fin olivolja

2 msk balsamico Mango

flingsalt, peppar

Skala citrusfrukterna och skär ut filéer. Skär avokadon i större bitar. Blanda allt i skål eller på tallrik. Rör ihop olivolja med mangobalsamico och häll över. Strössla över lite salt och peppar.

DSC_0166

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *