Ekologisk glutenfri linguine med räkor, vin och persilja

räkor vin glutenfri pasta semper ekologisk linguine sedani

Testade Sempers glutenfria, ekologiska pasta gjord på rent KRAV-märkt rismjöl och källvatten från Toscanas berg. Den är alltså helt fri från stärkelser, emulgeringsmedel och E-nummer. Det blev en favorit i repris: Linguine med räkor, vitt vin, massa vitlök, olivolja mm. Riktigt god! Rekommenderas starkt!

glutenfri pasta semper ekologisk linguine sedani

Du behöver

400 g skalade räkor

3 vitlöksklyftor

2 dl torrt vitt vin

1 dl grovt hackad bladpersilja

½ citron

olivolja, flingsalt, nymalen svartpeppar, parmesan

 

Gör så här

1. Koka pastan al dente. OBS! Spar kokvattnet.

2. Skala vitlöken och hacka den fint. Fräs på den i en stor panna i ½ dl olivolja. Tillsätt vinet och reducera till hälften. Häll i 2 dl av kokvattnet från pastan. Koka ner igen till hälften.

3. Vänd ner pastan i vätskan och rör ner persilja och räkor (spara gärna några räkor att garnera med). Värm upp det någon minut medans du vänder runt pastan så att den blandas ihop väl med såsen.

4. Hyvla över parmesan. Dekorera gärna med några sparade räkor och citronklyftor. Strössla över lite flingsalt och mal svartpeppar över allt.

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *