Boeuf Bourguignon – Godaste grytan i höst

Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon är verkligen godaste grytan och den är så lätt att göra. Bara sätt igång den så puttrar den ihop sig till den läckraste middagen och alla gillar den. Köttet är så mört att det faller sönder och grytan så smakrik och mustig. Så himlans gott till är crashed potatoes. Förra året testade jag att göra Boeuf Bourguignon i Crock Pot, väldigt tacksamt. Men den här gången blev det en gryta helt på traditionellt sätt.
Boeuf Bourguignon

Du behöver

700-800 g högrev (skuren i grytbitar)

1 pkt bacon (eller sådär 6 skivor)

150-200 g skogschampinjoner (delade på mitten)

3 msk mjöl

2 vitlöksklyftor (pressad)

2 lagerblad

1 tsk timjan

1 rödlök (i bitar)

2 morötter (skivade mellantjockt)

3 dl rött vin

2.5 dl vatten

1 oxbuljongtärning

1 msk tomatpuré

salt, peppar, färsk timjan att dekorera med

 

Gör så här

1. Putsa köttet och skär det i bitar, cirka 3 cm. Bryn köttet runt om i lite smör och olja. Salt och peppra. Pyttsa över bitarna i en tjockbottnad gryta.

2. Stek på morötter, rödlök, vitlök i en panna. Tillsätt timjan och tomatpuré och rör om. Pudra över mjölet och blanda runt. Pyttsa över i grytan med köttet.

3. Häll i vinet och vattnet i grytan. Smula ner buljongtärningen. Lägg ner lagerblad. Koka upp under omrörning och låt småputtra 1½ timma tills köttet är mört.

4. Stek på bacon och svamp i en panna. Tillsätt till grytan och låt puttra ytterligare 20 minuter.

5. Smaka av med salt och peppar och dekorera med rikliga mängder timjan

Ps. Jag gjorde den dagen innan och värmde upp i grytan. Funkade hur bra som helst.

crashed potatoes

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *