French 75 med en twist

French 75

French 75 med en twist. Det här är en riktig klassiker som har allt, syrlig och lite söt på en och samma gång. Den lilla twisten är att skaka med en stjärnanis. Det blir en liten spännande touch i smaken bara.

En annan sak man kan göra för att förhöja det hela lite är att skaka drinken med en gnutta äggvita. Det gör att den blir sådär skummig på toppen. Här måste man dock välja. Vill man ha det sådär skummigt och skakar med äggvita då behöver man tänka på att inte samtidigt ha is i shakern för då blir det inget skum. Alltså vill du ha skum på toppen så ställ in glasen med is i kylskåpet ett tag innan. Skaka med liten gnutta äggvita. Bryr du dig inte om att ha skum på toppen så skaka med is i shakern så blir drinken kall.

I receptet nedan så står det prosecco, men du kan givetvis använda champagne om du vill, eller cremant. Det blir bra med vilket som . Servera helst i någon sorts cocktailglas

French 75 med en twist (per drink)

  • 3 cl gin
  • 2 cl sockerlag
  • 2 cl citronjuice (färskpressad)
  • 1 stjärnanis
  • Prosecco

Gör så här

  1. Häll i gin, sockerlag och citronjuice i en shaker med några isbitar.
  2. Släng ner en stjärnanis.
  3. Skaka.
  4. Sila ner i glaset.
  5. Servera gärna med tilltugg eller annat snacks.

T R E V L I G H E L G

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.