Pizza, fixad på endast några få minuter, med kronärtskocka, oliver, feta, grillad paprika. Istället för tomatsås, en kräm på soltorkade tomater. På riktigt så gott att man knappt orkar. Har jag kommit på det här själv? Nja, eller nej. Jag fick den här pizzan hos min bror och sambo under mellandagarna och vara bara tvungen att göra den hemma och skriva ner receptet till er.
Vegetarisk pizza som är så smakrik att absolut ingen saknar någon slags kött till. Det här är som sagt mycket snabbfixat. Det är färdiga pizzarundlar på tortillas från Santa Maria. Sedan marinerad kronärtskocka, grillad paprika, oliver och kräm på soltorkade tomater, allt på burk. Massa smulad feta och lite ost.
Här ser ni allt jag använde, ihopplockat. Mängderna är svåra att säga. Det beror lite på hur stora paprikorna och kronärtskockorna är och så vidare. Jag höftar lite. Jag ringlade över Santa Marias veganska sesam mayo över, gillar den verkligen. Men man kan ta vilken som. Jag har inte använt pizza tortillas tidigare, det är så smidigt att ha hemma.
Pizza på tortilla
- Pizza tortillas
- Crème på soltorkade tomater
- Små marinerade kronärtskockor
- Grillad paprika
- Svarta oliver
- Feta
- Riven ost
- Majonnäs
Gör så här
Sätt ugnen på 250 C
- Bred på ett tunt lager av krämen på soltorkade tomater.
- Låt kronärtskockor, paprika och oliver rinna av ett tag. Skär paprikan i tjockare strimlor, skär eventuellt de större kronärtskockorna något mindre. Fördela över pizzan
- Smula över rikligt med fetaost.
- Strössla över ost
- Grädda i ugnen tills osten börjar få lite färg
- Ringla över majonnäs.
Låter och ser helt ljuvligt gott ut! God fortsättning på det nya året!
Kram!
Katarina!
Nu såg jag meddelandet, så här lite sent. Så god fortsättning på dig också. Hoppas 2019 blir ett riktigt fint år för dig. Kramar!