Cheesecake med citron och bär på burk. Med smak av vanilj, blåbär och jordgubb. Somrigt så det förslår. Har lite fått dessert i glas och burk på hjärnan nu. Tycker det är så mysigt att äta dessert i glas eller burk med sked. Känns som att man är på picknick. Det är även oerhört praktiskt. Lätt att ställa fram, lätt att förvara i kylen och allt förbereds innan, bara att toppa med det man vill. Själva dekorationen går ju på någon minut bara.
Du kan ta, i stort sett vilka kex som helst. Jag använde Biscoff kex som har en lätt smak av kola. Men du tar helt enkelt dina favoriter. Oreos tror jag också skulle passa förnämligt.
Cheesecake med citron och bär på burk (2 st burkar)
1,7 dl grekisk yoghurt
4 msk philadelphia
2 msk (knappt) socker
1/2 msk vaniljsocker
3 kakor
Lemon curd
Bär till dekoration
Gör så här
- Vispa ihop grekisk yoghurt, philadelphia, socker och vaniljsocker några minuter tills det är fluffigt.
- Smula ner 1 1/2 kaka i varje glas.
- Spritsa eller klicka ner lite av röran i varje glas. Tillsätt någon matsked lemon curd.
- Avsluta med att toppa med lite av färskoströran och gärna lite bär.
Vad fräscht och gott! Kram!