Grillade marinerade grönsaker med timjankräm och BBQ Black Garlic Chicken. Marinera grönsakerna och de blir så smakrika i sig själva att det inte behövs något annat tillbehör mer än en kräm. Det ni! Mer eller mindre svängde ihop detta till middag då en planerad AW på stan blev en PW med middag hos mig. Det blev en helkväll, helt alkoholfri dessutom. Perfekt på alla sätt. Såklart var det både förrätt och dessert med i alltet. Kika in på Instagram så hittar ni dem där till det att jag har lyckat få in dem här på bloggen.
Till de grillade grönsakerna blev det även Kronfågels nyhet BBQ Black Garlic Chicken lårfilé. Alltså en redan smaksatt kycklingdel, bara att lägga på grillen. Black garlic är fermenterad vitlök. Det gör den lätt söt i smaken. Så gott. Körde innegrill eftersom det var så kallt och blåsigt. Den enda kyliga dagen på evigheter, bland alla de högsommarvarma dagarna.
Grillade marinerade grönsaker med timjankräm (ca 4 pers)
250 g morötter (gärna i knippe)
2 paprikor, valfri färg
4 salladslökar
1/2 Citron (saften)
Valfria salladsblad
Marinad
1/2 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1/2 msk flytande honung
1 nypa salt
Gör så här
- Skala morötterna, eller bara borsta dem. Skär dem på längden. Lägg dem i kokande vatten ca 2-3 minuter.
- Kärna ur paprikorna och skär dem i sådär fyra delar.
- Skär salladslöken på längden.
Marinad
- Blanda alla ingredienser till marinaden.
- Lägg grönsakerna i en skål och häll över marinaden. Blanda runt. Låt marinera någon timma. Det går bra att låta dem marineras över natten.
- Låt grönsakerna rinna av i en sil. Spara dock den avrunna marinaden.
- Grilla eller stek på grönsakerna tills de mjuknat något och fått lite färg.
- Blanda med sallad, skeda över citronsaften och marinaden.
- Servera till det grillade
Timjankräm
1,5 dl matyoghurt
2 msk majonnäs
1 msk Philadelphia
1/2 dl färsk timjan
1 krm Black Tellicherry pepper
1 nypa salt
Rör ihop allt och ställ i kylen till servering.