Meny trerätters till Nyår – Löjrom, musslor och chokladpannacotta, om jag fick välja, skulle se vara en härlig blandning av det godaste tänkbara. Tänkte att ni skulle få lite menyförslag från mig nu inför nyår. Vi är fortfarande och åker skidor, men kommer hem innan nyår och svidar om. Över till lite förslag i alla fall, för planeringen har börjat. Vi börjar med en klassiker som man aldrig kan tröttna på: Krispig råraka med Kalix löjrom och vispad creme fraiche. Jag har under 2017 för första gången smakat på Kalix löjrom och himmel som jag har fallit. Pladask. Kan inte få nog. Under 2017 har jag gjort langos med löjrom, räkor och västerbottensost , Toast skagen med löjrom på smörstekt levain, chips med dipp med löjrom och västerbottensost och löjromspizza. Alla dessa passar ju alldeles utmärkt när som under nyårsfirandet. Jo, jo, jag har uppenbarligen lyxat till det under hela 2017 fast det inte riktigt har känts som det.
Till huvudrätt föreslår jag då en Moules mariniere som verkligen är en social rätt. Plockig mat, äta, prata och äta lite till. Dessutom så vill man ha plats för dessert när det är nyår och allt. En moules är väldigt lättfixad, men viktigt att se till att man ha bra musslor.
Över till desserten. En dessert jag älskar är chokladpannacotta med daimcrunch och hallon. Den är helt helt gudomlig och förbereds gärna dagen innan. Där jag ska fira nyår så kommer jag stå för desserten. Jag vet vad jag ska göra, ni ska få veta i mitt nästa menyförslag. Det kommer bli en av världens mest älskade desserter, kan ni gissa vilken?