Äpple- och chevréflarn med timjan och en härlig kräm på vit choklad

En så härligt oväntad smakkombination, men lyckad, chevré passar väldigt bra ihop med äpple och vit choklad. Den här kommer jag göra ofta och väldigt snart igen. Ursprungsreceptet kommer från Skandiamäklarnas tidning. Väldigt lätt att göra också.
Du behöver (2 pers)
1 platta smördeg (rektangelformad)
1 ägg
1 äpple (skivor)
½ dl äppelmos
1 msk florsocker
25 g chevré
Timjan (några kvistar)
Vit chokladkräm
100 g färskost
100 g vit choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 225 C

Kavla ut smördegsplattan. Nagga med gaffel och pensla med uppvispat ägg. Bred (eller spritsa) ut äppelmos i en tunn sträng på mitten av plattan. Fördela äppelskivorna och sikta över florsocker. Smula sist över getosten.

In i ugnen 8-10 minuter. Dekorera med några timjankvistar.
Vit chokladkräm
Smält den vita chokladen i vattenbad och blanda ihop med rumsvarm färskost.
Du kan göra chokladkrämen kvällen innan (kom bara ihåg att ta ut den ur kylen en bra stund innan servering annars är den för hård vid servering). Jag förberedde även smördegsskivan genom att lägga den på bakplåtspapper, kavla ut den och nagga. Därefter la jag plast över och ställde in i kylen. Resten tog väl 5 minuter att fixa och sen in i ugnen.

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *