Aperol spritz med jordgubbar och bubbel

Aperol spritz med svenska jordgubbar och bubbel kan vara den godaste sommardrycken. En Aperol spritz, den svenska versionen där Italien möter Sverige, eller något i den stilen.

Aperol spritz med jordgubbar och bubbel

Jordgubbar till Aperol spritz istället för den klassiska apelsinskivan slår originalet faktiskt. Det där söta med jordgubbarna gör underverk tillsammans med det bittra i Aperol. Gillar ni Aperol Spritz så kommer ni älska jordgubbsvarianten. Och om ni tidigare inte tyckt om Aperol så kommer ni nu bli omvända. 

Aperol spritz med jordgubbar och bubbel

Som sagt använd gärna de svenska jordgubbarna. Det blir makalöst gott, lovar.

Aperol spritz med jordgubbar och bubbel

Skålade in en massa grejer med min underbara vän Jessica . En efter-midsommar-skål. Hon ska renovera sitt kök och spenderade hela midsommar med att städa ut sin lägenhet. Röja, plocka, bära, ge bort saker som inte får plats i det nya. Inte den mest festliga midsommar, men det var tvunget. Gick över till henne och erbjöd min hjälp. Jessica är liksom inte den som ber om hjälp. Man får helt enkelt säga att nu är jag här, vad ska jag göra. Däremot är hon den första att erbjuda sin hjälp när något är struligt. Hon har hjälpt mig tusen gånger med saker, allt från att hämta och lämna barnen på skola och dagis till att laga mat då jag är helt slut. Så tacksam att ha henne som granne och vän.   

Aperol Spritz (för 1 drink)

2 delar Aperol
3 delar mousserande vin (jag tar alltid Prosecco)
1 del soda (jag brukar ta sprite istället)
3-4 jordgubbar, delade i större bitar
is
 

Gör så här

Lägg i massa is och jordgubbarna i ett glas. I med Aperol, mousserande vin och Sprite (eller soda).
 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *