Veckomeny och Rabarbersylt med chiafrön

Veckomeny

Veckomeny och Rabarbersylt med chiafrön. Menyn för veckan är tillbaka. Veckans vegetariska blir en frasigt panerad tofu, gärna smaksatt. Jag gillar tofu med hasselnötter som finns att köpa i min matbutik. Misoglaserad lax är lätt, bara du hittar lite miso. Jag hittade miso på Kajsa Warg här i Stockholm. Fantastisk smak med misopasta som är en sojaprodukt med massa umamismak. Kör en sallad till på quinoa tricolore och edamamebönor. Kyckling med rabarber i en krämig sås. Kan det bli vårigare än så? Nix! Byt ut tacomyset mot en tacolasagne där du smyger in bönorna. Jepp, barnen går på det, varje gång. 

Well, min helg har varit busy busy, prexis som vanligt alltså. Det började med en underbar AW. Det fortsatte med att jag bestämde AW med en tidigare kollega som jag egentligen inte alls känner, men liksom klickade med precis då jag slutade på mitt tidigare jobb. Så underligt, men så rätt. Båda barnen har haft avslutning på sin dans. Den ena på lördagen och den andra på söndagen. Så även om det inte var min ’barnhelg’ så skulle jag ju aldrig missa (och aldrig bli förlåten om jag missade) deras avslutningsshow. Det gick så bra och jag blir alldeles tårögd av att se dem så där på håll. Tänk att de är mina och är så modiga att de vågar dansa inför så många. Så stolt över dem att jag spricker. Sedan har vi haft brunch med vänner. Älskar att ha folk på mat. Jag hade barn på övernattning hos mig lördag till söndag eftersom jag ska på festligheter nästa helg och då är de hos sin pappa. Hur var din helg? 

Veckomeny

Frasigt panerad tofu

Misoglaserad lax med quinoa tricolore, edamamebönor, ananas och avocado

Kyckling med rabarber 

Tacolasagne

Rabarber- och chiafrösylt

Just nu lägger jag vantarna på rabarberstjälkar och gör allt jag kan på rabarber. Jag som inte ens gillade rabarber tidigare blev omvänd för något år sedan. Testa till exempel den här goda rabarbersylten med chiafrön . Ha den på gröten, i yoghurten, på smörgåsen. Hur mumsigt som helst. 

…och, ni kanske märker att jag är tillbaka nu med bloggandet. Jag har varit så slutkörd, så trött och inte haft en sekunds ledighet. Nytt jobb, scenansvarig för Lakritsfestivalen, arrangemang av middag för toppchefer inom Nestlé, barnens aktiviteter och massa annat. Kommer inte ihåg när jag hade en icke öronmärkt dag eller kväll. Men hoppas att det kommer snart. 

Linda

2 kommentarer

  1. Gjorde storkok och har nu ätit rabarber-kycklingen fem dagar i rad. Såå gott! Helt besatt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *