Skidskola, massa åk i blötsnö, blått vin – Lindvallen

Pasta med creme fraiche lime blått vin

Vilken mix det blev idag: Skidåkning, blötsnö som öste in i ansiktet, Magda blev uppgraderad i skidskolan, film med pop corn och jag drack blått vin. Vi tar en sak i taget. Gårdagskvällens middag blev en hejdundrande god enkel pasta med vitlöksstekt zucchini, lax och färsk pasta vänd i creme fraiche och lime. Så gott och rätt efter en heldag i backen. Till det testades det blåa vinet Azul Mediterraneo. Jag tyckte det var ok. Inte smashing men heller inte odrickbart.  Det var väldigt svårt att tänka på smaken när det kändes som att man drack karamellfärgat vatten. Konstigt att det ska vara så svårt att tänka sig att dricka något som är blått. Lite vanesak antar jag.

Ännu en totalt härlig skiddag, även om det idag var blött och tung snö. Det var nollgradigt och snöade konstant. Alldeles blött och fuktigt. Men vi hade ändå så många härliga åk. Annie är grym. Hon bara kör. Idag testade hon för första gången sittlift och vi åkte  gröna, blåa och röda backar. Magda bytte läraren upp till en högre grupp. Hon kan åka själv ner för barnbackarna nu. Så stolt över båda. Men det är mycket input. Jag åker bara en timma per dag i mitt eget tempo och  i mer utmanande backar. Det är när de har skidskola. Resten av tiden jobbar och jobbar och jobbar jag med barnens skidåkning.  Igår på första dagen åkte jag mest baklänges ner i barnbacken med Magda framför mig. Om och om igen. Men det är så wow att se deras snabba utveckling och att de tycker det är så roligt. Magda började med att, på måndag morgon, säga att hon ville inte åka några skidor och hon tänkte inte gå i skidskola. Övertalade henne att vi bara skulle testa skidskolan en enda gång. Igår tisdag eftermiddag var hon arg som ett bi när vi skulle åka tillbaka till stugan. Hon var inte färdig med skidåkningen inte. 

Siv sover vilse

På kvällen tittade vi på Siv sover vilse efter boken med samma namn av Pija Lindenbaum. Så magisk film med så mycket bra budskap. Otroligt smart story som är en omgjord Alice i Underlandet. Stort fan av Pija Lindenbaum och hur hon omtolkar kända barnberättelser. Har ni läst Gittan och gråvargarna? Det är idag en barnklassiker som jag läste om och om igen för Annie då hon var liten. Där har vi Rödluvan som har moderniserats. Verkligen rekommenderar Siv sover vilse. Vill ni förhöja det ytterligare så gör ni som oss och tänder en brasa och poppar lite pop corn. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *