Viltburgare med pepparrotsmajo och karamelliserad lök

 

Jag och barnen fick testa nya viltburgare från Polarica Wild food . Tyckte att det lät så spännande så jag sa ja till det budet. Hur smakar en viltburgare på 20% ren och 80 % hjort? Det smakar mycket . I påsarna med de frysta burgarna finns 4 burgare a 90g. Rätt tjocka burgare. Köttet är mörkare och fastare än många andra burgare. De innehåller kött, inget annat. Eloge till dem för det. Inga konstiga tillsatser. Och vet ni, mina barn överraskade med att fullkomligt älska dem. De var skeptiska när de såg dem, sa att de inte såg ut som vanliga burgare. Lite orolig då de smakade för jag förstod ju att de inte skulle smaka som vanliga. Himmel så de åt. Den där lilla 5 åringen och 8 åringen åt upp exakt hela. Jag orkade inte ens en hel.  

Burgarna smakade verkligen vilt. Påminner inte alls om vanlig burgarsmak. Lite vanesak. Efter några tuggor då jag vant mig vid att de inte var som vanliga burgare så var det gott. Jag orkade dock knappt äta upp min för det var så mycket kött. För mig hade burgarna gärna kunnat vara lite tunnare. Jag åt min med lök som jag karamelliserade med lite socker i pannan. En majo med massa pepparrot, ost och lite sallad så ’var saken biff’. Barnen höll sig till traditionella majo och ketchup, det är standard till alla burgare för dem. Se receptet på Viltburgare med karamelliserad lök och pepparrotsmajo om du vill härma mig. Det söta i löken och fräscha och bitiga  i pepparroten gjorde sig verkligen ypperligt till det smakrika köttet i burgarna. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *