Nordiska museet med barn – Stockholm

Nordiska Museet med barn

Nordiska museet med barn är en riktig höjdare. Vi spenderade större delen av lördagen där förra helgen. Alla barnen hade så roligt och ville inte gå hem. Nordiska museet är en imponerande byggnad alldeles efter Djurgårdsbron. Det finns många permanenta utställningar i byggnaden. Vi hann med en bråkdel av de permanenta. Tog de som barnen var mest intresserade av. Vi kikade på utställningen om Dockskåp från förr i tiden. Vi gick igenom utställningen om gammeldags Leksaker och lekar från de nordiska länderna.

Vi hann även med utställningen om det Dukade bordet. Det var roligt för både oss vuxna och barnen att se hur man dukade och åt förr i tiden. tänk att man satte en hel svan på bordet på 1600-talet. Inuti i svanen lades en stek. 

Konfektbordet  blev barnen väldigt hänförda över.  Vilken dröm, i alla fall för ögonen. 

Så storslaget på Nordiska Museet. Hela byggnaden är otroligt vacker. Barnen undrade om kungen var så stor som Carl Milles statyn på Gustav Vasa var. 

Nordiska Museet med barn

Lekstugan

Roligast av allt tyckte barnen att Lekstugan var. Det är en stort område som är uppbyggt som på 1800-talet. Här finns allt möjligt roligt för barnen att testa på, allt från handelsbod, kossor att mjölka, häst med vagn i full storlek till kök och sovrum. Vi var här länge länge. 

Vi fick locka dem med fika för att de skulle gå med på att  lämna lekstugan. För er med mjölkproteinallergi så kan jag tipsa om att de har mjölkfria chokladbollar i kaféet

nordiska museet med barn

Nordiskt ljus

Nordiska museet har just nu utställningen Nordiskt ljus som pågår tills vidare. Barnen var fascinerade. Man kan gå in i ett mörkt rum och se norrsken formas. där gick vi in flera gånger. Missa heller inte ljusresan som är barnens väg genom utställningen.

Barnen fick med sig ett magiskt ljus i handen. Med det kan de se ljus på mystiska och  magiska sätt. Det var små hemliga dörrar för barnen att gå igenom, saker att trycka på, känna på och rum att springa genom. Härifrån ville de inte heller gå.

nordiska museet med barn

Vi kom då det var ljust och gick när det var kolmörkt ute. Nöjda och trötta. Jag räknade ut att båda barnen varit på många museum. Annie har varit på närmre 25 av Stockholms museum. Galet. Galet roligt. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *