Sötsur kyckling med cashewnötter på några minuter

Finaste läsare som kikar in här. Idag tänkte jag dela med mig av ett favvorecept här hemma, sötsur kyckling på en blinkning. Så jag babblar inte på om ditt och datt för jag och min äldsta Annie ska iväg på teater. Vi ska se Mio min Mio på Stadsteatern här i Stockholm. Bokade tillsammans med en av min vänner och hennes dotter. Vi ska äta på stan och sedan se teater. Så otroligt mysigt. Bokade tidigt i höstas och har gått och längtat i över ett halvår efter den här dagen nu. 

Jag gör den på burkananas för man behöver spadet från ananasen. Den här går så snabbt att svänga ihop och smakar som att man är på semester. Nästan i alla fall. 

Sötsur kyckling  med cashewnötter (4 pers)

2-3 kycklingfiléer
2-3 paprikor (gröna och röda)
3 morötter
1 burk ananas (OBS! spara saften)
1 lök

1-2 dl cashewnötter

Salt, peppar

Sås


3 msk ketchup
2 msk vinäger
2 msk socker
3 dl vatten
3½ msk ljus maizenaredning
ananasjuicen

Gör så här:


1. Rosta cashewnötterna lätt i torr stekpanna så de får lite färg. Lägg åt sidan.

2. Skär kycklingen i tärningar eller strimlor. Strimla morötter och paprika. Skär lök och ananas i mindre bitar.

3. Bryn kycklingen lätt i olja. Salta och peppra. Lägg över på fat. Fortsätt med att woka grönsakerna och löken i olja lite lätt, i med ananasen och lite salt.

4. Häll ner såsingredienserna i woken, rör om och låt koka några minutrar så det tjocknar på. I med kycklingen och värm upp. Strössla över cashewnötterna. Servera med ris, nudlar eller annat gott. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *