Korvslantar med citron- och basilikadipp – Mellis

Stekt korv skivade i slantar, stekta och slantade. En dipp med yoghurt, citron och basilika. Perfekt som mellis eller innan maten. Jag och barnen har verkligen fastnat i den här mellisvarianten. Så himla gott och lagom. Tipset fick jag i samband med att jag fick prova Lithells nya grillkorvar för barn. De har en vanlig grillkorv och en med morot. Båda är höjdare. Ingen korv har någonsin fått så bra omdöme av barnen som den Lithells grillkorv både den med och utan morot. Tänkte att jag skulle dela med mig att tipset. Det här är även ett hett snabbtips när barnen tar med kompisar hem. 

 

Alltså verkligen MUMS på korvslantar med citron- och basilikayoghurtdip. Jag gjorde den här dippen mjölkfri med ifraiche istället för yoghurt. Min yngsta äter ju mjölkfritt just nu. Blev ur gott som helst. 

Korvslantar med citron- och basilikadipp

2 st grillkorvar (med eller utan morot)Korvslantar med citron- och basilikadipp

tandpetare

Dipp

½ citron, finrivet skal

2 msk finstrimlad basilika

1 dl ifraiche (eller yoghurt)

Tillagning

  1. Rör ihop dippen
  2. Värm upp en panna på  medelhög värme. Stek korvarna tills de fått färg. Låt svalna av någon minut. Slanta dem. 
  3. Stick ner  lite tandpetare i korvslantarna och servera. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *