Risentas spännande nyheter för alla hälsofreaks

Är du som jag lite av ett hälsofreak, speciellt så här i början av det nya året? Jag har nog alla sidor. Min mamma var strikt vegetarian och väldigt hälsosam när jag föddes. Jag åt torkade sojabitar som godis. Det känns som om det har satt sig djupt i mig. Jag har nu, och har alltid haft, en förkärlek för vegetarisk och hälsosam mat.

Jag riktigt känner i hela kroppen hur bra den mår av grönsaker, frukt,  nötter och frön.  Så när jag blev tillfrågad att testa Risentas nyheter: Krossade chiafrön, Chiamjöl och bakmix för fröknäcke med rotfrukter, så självklart sa jag ja. Fick paketet innan jul och det blev bara ingen tid att baka och testa. Nu, imorgon sätter jag igång. Längtar efter att testa fröknäcke med rotfrukter. 

Chiamjöl är otroligt nyttigt för det första. Det har förmågan att binda vätska och kan alltså användas som ersättning för ägg likväl som i glutenfria bröd och bakverk. Det är glutenfritt, och innehåller Omega 3 massor med mineraler och vitaminer. Så jag tror att det blir lite brödbullar med chiamjölet. Krossade chiafrön är betydligt nyttigare än okrossade då kroppen endast kan tillgodogöra sig nyttigheterna till fullo då chiafröna är just krossade. Overnight oats med havregryn och krossade chiafrön är vidunderligt gott och ger kroppen maxat med hälsosamma effekter. Oj, vad sugen jag blev på overnight oats. Går och blandar till det bums.

Kika in på instagram om ni vill se resultatet imorgon bitti. Funderar på overnight oats med lingon och mandelsmör. Och krossade chiafron såklart.  

Trevlig Kväll 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *