Juicing med gurkmeja en riktig hälsoboost

Jag har börjat juica nu. Min juicer står i garderoben och så tar jag fram den i olika  perioder till köket. Varje januari så åker den fram och så kör jag en period med intensiv juicing. Speciellt blir det juicer med rödbeta, sötpotatis och gurkmeja. Frukter och bär brukar jag köra i mixern till en smoothie istället. Måste verkligen rekommendera roten på gurkmeja som är fantastisk att jucia på. Dessutom så är gurkmeja proppad med nyttigheter. En riktigt hälsobomb och mirakelrot. 

Jag köper en liten rotbit av gurkmeja på min vanliga matbutik. Den finns bland grönsakerna. Hittar du inte gurkmeja på din vanliga matbutik så finns den på asiatiska butiker. Du behöver verkligen bara en liten bit. 

Kurera.se säger hälsoprofilen Sanna Ehdin Anandala följande om gurkmejan och listar Gurkmejans positiva fördelar:

Gurkmeja är en av de mest spännande örter som finns eftersom det finns närmare 7 000 vetenskapliga studier publicerade på den aktiva ingrediensen curcumin. Den har flera läkande egenskaper och är en mycket kraftig antioxidant som är tio gånger starkare än vitaminer.

Gurkmeja…

* minskar inflammationen på cellulär nivå.
* stärker och förbättrar matsmältningen.
* stödjer hälsosam leverfunktion och detox.
* är renande för blodet.
* ger skydd mot arteroskleros.
* ökar ledernas flexibilitet och minskar svullnaden hos människor med ledgångsreumatism.
* ökar insulinkänsligheten och reglerar blodsockernivån.
* skyddar levern mot gifter och stödjer hälsosam leverfunktion.
* blockerar bildningen av AGE-komplex, Advanced Glycation end-producs, vilka skadar vävnader såsom diabetisk retinopati, blindhet, grå starr, Parkinson och Alzheimer.
* Det sänker det inflammations-relaterade kolesterolet LDL med 43 procent, men ökar det goda HDL kolesterolet med 50 procent.
* förhindrar kostinducerad fettlever.
* förhindrar övervikt genom att minska blodflödet till fettceller.
* Gurkmeja innehåller curcumin som motverkar och reverserar (läker) bland annat cancer, artrit och Alzheimerz. Laboratorieförsök har visat hejda tillväxten av bland annat bröstcancer, lungcancer, hudcancer och prostatacancer. I studier togs upp till åtta gram curcumin dagligen till cancerpatienter utan att få några negativa sidoeffekter.
* Japanska forskare visade nyligen i en studie en klar symtomförbättring hos Alzheimerpatienter med två kapslar tillskott under ett års tid. Två grava fall kunde till och med känna igen familjemedlemmarna i slutet av studien.

Juice på gurkmeja

2½ cm rot (motsvarande 1 tsk torkad eller 1 msk färsk riven)

2 apelsiner

1 päron

några blad grönkål

Skala gurkmejaroten, apelsinerna och päronet. Kör igenom allt genom juicern. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *