Mjölkfri kladdkaka med en täcke av jordnötsfudge. Kan inte bli så mycket godare. Tips till nyår med lite glitterströssel eller massa frukt kanske. Tog fram det här receptet till min lilla älskling som inte tål mjölk men älskar choklad. Ville att hon skulle få smaka något riktigt himmelskt så att hon förstår att det kommer bli bra även om hon inte kan äta vanlig mjölkchoklad. Så nöj med den mjölkfri kladdkakan jordnötsfudge. Lyckat receptskapande på första försöket.
Grunden är en helt vanlig kladdkaka. När den svalnat av så värmer man ihop jordnötssmör, marshmallows med lite smör. Det blir den lenaste fudge som breds ut över kakan och få sätta sig lite innan man serverar den.
Mjölkfri kladdkaka med jordnötssmör och marshmallows
150 g mjölkfritt margarin
2 msk ljus sirap
3½ dl socker
3 dl mjöl
1 dl kakao
1, 25 dl havremjölk
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
- Smält margarin, tillsätt havremjölk.
- Blanda socker, mjöl, kakao i en bunke och rör om. Tillsätt till margarinblandningen, rör om.
- Häll ner sirap.
- Grädda kakan ca 20 min i nedre delen av ugnen.
- Låt svalna så den sätter sig.
Jordnötsfudge
60 g marshmallows
100 g jordnötssmör
50 g mjölkfritt margarin
Ta fram en kastrull. Värm upp på rätt låg värme. Tillsätt marshmallows, jordnötssmör och margarin. Rör om tills allt smält ihop till en massa. Låt svalna något. Bred ut över kakan och ställ svalt ett tag innan servering.
Men, herregud så gott!!
Kram!