Pepparkakskryddad Granola fixa julstämningen

pepparkaksgranola0

Pepparkakskryddad granola är bland det härligaste som finns. Doften när man gör den är så julig som det bara kan bli. Plussa på med julfrukter som fikon, dadlar, aprikoser och hasselnötter så har du julstämningen fixad.

Idag är det glöggens dag och jag och barnen missar inte en enda dag nu för att dricka glögg och känna in julen. Ska tipsa om deras favoritglögg och mina favoriter, jag har flera. Har ni någon favoritglögg?

 

Du behöver

6dl havregryn

1dl sesamfrön

½dl rårörsocker

1dl pumpakärnor el solrosfrön

½tsk salt

1 påse pepparkakskrydda (18 g) eller bara kanel (ca 3 msk)

1dl vatten

½dl rapsolja

1dl torkad frukt (jag tog denna gång fikon, dadlar och aprikoser som jag finhackade)

1 påse hackade hasselnötter. (eller hela nötter om man inte har småbarn hemma)

 

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda allt utom vatten, olja och torkad frukt och rör om ordentligt. Blanda samman olja och vatten, häll det över grynblandningen. Häll blandningen på en långpanna. Rosta mitt i ugnen 25-30min. Rör om då och då för att undvika att det bränns eller blir ojämn färg. Blanda i torkad finhackad frukt och de hackade nötterna när muslin svalnat.

Linda

2 kommentarer

  1. Jag gjorde också häromdagen pepparkaksgranola, så gott och vilken ljuvlig doft som sprids hemma. Kram!
    Åh vad jag njöt av lakritspralinen idag med tolvans kaffe 🙂 Tack!!

    • Precis! Bra doften då man gör pepparkaksgranola är jul i ett nötskal. Hoppas varje lucka är lika njutbar:-) Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *