Ekologiskt och prisat vin är helgens drinktips

dsc_1531

Helgens vintips från mig till er är ekologiska Las Mulas på box. Ett Sauvignon Blanc vin från Chile. Det är friskt och pärlande med smaker som citron, gröna äpplen och passionsfrukt. Det perfekta pratvinet kan jag intyga från förra helgens träff med min väninna. Förutom att det passar ypperligt till lite försnacks så är vinet fantastiskt till skaldjur, en sallad och fisk. 

Då Systembolaget gjorde sin årliga ekoprovning så var sex av de sju toppvinerna från chilenska Torres eller franska Brocard. Den bästa torra vita ekoboxen blev 2015 Torres Las Mulas Sauvignon Blanc, 2014.

Enligt Vinbetyget så hamnade Torres LasMulas högt i betyg även under 2016 års provningar.

6029

 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *