Designa din egna chokladkaka på Chokladkompaniet

Chokladkompaniet

OM du skulle få designa en egen chokladkaka, hur skulle den då smaka? Det var precis det jag fick göra igår kväll. Jag var inbjuden till Chokladkompaniet för att testa deras ’grej’ att man får välja toppings till sin chokladkaka.

Chokladkompaniet 

Med mig till Chokladkompaniet som ligger på Kocksgatan 18 (5 minuter från Medborgarplatsen) hade jag min vapendragare till dotter. Här ovan ser ni våra superkombos. Annie gjorde 1. Jordgubbspuffar och kokos 2. Tutti frutti och  vita chokladpuffar (den som ligger med chokladsidan upp). Jag valde: 1. Mörka chokladpuffar och kanderade hasselnötter och kanderade mandlar 2. Saltlakrits, polka och citron. Hur gudomligt som helst.

Chokladkompaniet

Sedan en tid har de även praliner till försäljning. Inte vilka praliner som helst utan som tagna ur någon saga. Allt hur underbart som helst. Men inget slog mini-prinsesstårtan. Svensk-fika-temat hade även sällskap av en kanelbullepralin och dammsugarpralin. Fantastiskt. Vi fick testa pralinerna och jag lovar att Chokladkompaniet är värt vilken omväg som helst för att plocka upp några praliner.

Men vi var främst här för att designa chokladkakor på plats. Annie och jag in action vid alla toppings (tack bästa Agnieszka för bilden). Chokladkompaniets choklad är belgisk. Deras ljusa choklad har en kakaohalt på drygt 33% och den mörka på dels runt 55% och dels på 80%. Den mörka är dessutom organisk. 

3317862

Du kan alltså kila förbi Chokladkompaniet och välja toppings till din chokladkaka, de gör den och på 20 minuter har du den förpackad och klar. 

Att designa en chokladkaka är inte svårt då man har sådär 20 toppings att välja på. Eller svårt att välja för man ville testa alla möjliga kombos. Det fanns allt från kanderade violer, chili, nötter, lakritsgranulat, körsbär till passionsfrukt och kanel. Hörde att de skulle börja med kalas. Tänk er att vara ett barn och få gå loss på dessa toppings. 

Men känner du inte för att designa en egen kaka eller om du har extra bråttom så finns det färdigförpackade kakor i alla upptänkliga smakkombinationer. Snyggt designade förpackningar dessutom och lagom stor chokladkaka. 

Chokladkompaniet

Tack för en härlig och god kväll!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *