Schnitzel på kyckling med jägarsås är en rätt som påminner mig om Tyskland. Där är jägarsås en klassiker. I en jägarsås har du champinjoner, persilja, bacon, lök och paprikapulver sedan kan det skilja sig lite. Den där mustiga smaken av paprikapulver och svamp tillsammans med schnitzel är gudagott. Den här varianten av jägarsås är med crème fraiche och vin.
Jag använde mig av färdighalverade kycklingfiléer. Men man kan såklart ta vanliga filéer och dela längs med. Banka ut dem lite, så de blir smalare. Till hela härligheten hade vi ugnsrostad potatis. Krispigt ugnsrostad potatis i tunna skivor som har fått stå inne i ugnen i närapå en timma och gottat till sig. Potatisen blandas med olivolja, vitlök och massa rosmarin. Underbar bara den.
Schnitzel på kyckling
8 tunna filéer (dela 4 filéer längs med eller köp färdigstyckade)
2 msk citronjuice
1 tsk salt
2½ dl mjöl
2 ägg
6 msk vatten
2½ dl ströbröd
6 msk smör
6 msk olja
Salt, peppar
Gör så här
- Skär bort fett. gör ett lite klipp med sax eller kniv i kanterna så rullar de inte upp sig.
- Banka ut filéerna något.
- Blanda citronjuice och salt med filéerna i en bunke och låt stå några minuter.
- Fördela paneringen i tre skålar: 1. Mjöl, 2. Vispa ihop vatten och ägg, 3. Ströbröd
- Panera i skålarna.
- Hetta upp olja och smör på medelvärme i en panna.
- Stek gyllenbruna, ca 3 minuter per sida.
- Smaka av med salt och peppar.
Jägarsås
2 msk smör
1 paket bacon, i små bitar
2 lökar, tärningar
250 g champinjoner, skivade
4 msk tomatapuré
2½ dl vatten
2½ dl vitt vin
4 msk paprikapulver
1 tsk timjan,salt,peppar
4 msk färsk persilja
1½ dl Crème fraiche
Gör så här
- Stek bacon och lök i smör
- Tillsätt champinjoner och rör om.
- Blanda ner tomatpuré, vatten, vin, paprika, timjan.
- Koka upp och låt sjuda i 5 min tills det tjocknat till lite.
- Tillsätt persilja och crème fraiche.