Ett rosa månad kan bli till ett helt rosa år

Burn cancer

1 av 3 får cancer men alla drabbas. Oktober månad som har blivit den rosa månaden då bröstcancer är i fokus är nu över. Det är så viktigt att en enda månad inte ska vara den enda då vi bryr oss om bröstcancer specifikt.  Jag har under den här månaden sett så många tårar och hört så många historier om mammor som fått bröstcancer, partner som drabbats och väninnor som opererats. 

Tack vare forskningsframsteg har andelen som överlever sin bröstcancer i minst tio år ökat från knappt 60 procent på 1980-talet till över 80 procent i dag. Men även om antalet kvinnor som botas ökar så avlider fortfarande cirka 1 400 kvinnor årligen i spridd bröstcancer i Sverige (Rosa bandets bidrag i kampen mot cancer).

(Bild lånad av Amelia)

Jag har även fått en hel del information om bröstcancer skickat till bloggen, varit inbjuden på frukost på tema bröstcancer och fått bud med produkter där en del av vinsten går direkt till cancerforskningen. Så jag vill idag slå ett slag här på bloggen för att vi ska fortsätta bry oss. Jag kommer därför ägna lördagen här på bloggen åt bröstcancer. Det kommer information, bilder och filmer om hur du undersöker dina bröst och annat intressant. 8 000 kvinnor drabbas varje år av bröstcancer, enligt CancerfondenVarje dag drabbas 15-20 kvinnor i Sverige av bröstcancer. 

Burn cancer

Doftljusen Burn Cancer från Victorian säljs till förmån för Ung Cancer. För varje ljus som säljs så går 10% till Ung Cancer. De finns på många försäljningsställen, t ex jollyroom, Cervera och Bluebox. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *