Kombucha, att göra sin egen kombucha kräver tålamod

kombucha

Kombucha som är en riktig hälsobomb är mitt nya lilla projekt. Jag testar just nu att göra Kombucha på lite olika sätt, smaksätta med olika bär och frukter och köra andra fermenteringsprocessen lite olika länge. I första fermenteringen skapar du Kombuchadrycken, neutral. Vill du ha smak och extra skjuts så kör du en andra fermenteringsprocess med innehåll som sedan silas av. Lite klurigt, men roligt. Jag återkommer när jag har testat så länge att jag vet vad jag pratar om. Olika teer som används till jäsningsprocessen ger olika effekt, temperaturen det ska jäsa i är viktig, likaså andra parametrar. Svårt och lätt på samma gång. Här ovan testade jag att smaksätta med mango och blåbär. Båda blev verkligen höjdare. Men mer om det hela när jag har testat mig igenom Kombuchaprocessen ordentligt. 

Ps. För att börja göra din egna Kombucha behöver du en Kombuchasvamp, sedan är det bara att sätta igång och testa. Svampen kan du köpa lite här och där på nätet. Brukar kallas kombucha startpaket.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *