Kotletter panerade i parmesan och ströbröd ger en härlig smak. Till det en somrig sallad på jordgubbar och avokado. Mättande, somrigt och snabbfixat. Det här var ännu en av rätterna vi åt under ölandsdagarna och den gick snabbt att göra och alla tyckte om den.
Receptet är baserat på 4 personer. När det är mindre barn med och äter så räcker det med fyra kotletter, men är det vuxna så lägg till några kotletter. Mina barn äter i alla fall inte en hel kotlett var. Dubbla då paneringen, dvs mängden parmesan och ströbröd.
Kotletter panerade i parmesan (4 pers)
4 kotletter med ben
smör
1 dl ströbröd
1 dl parmesan, fint riven
salt, nymalen peppar
Några basilikablad
Gör så här
- Stek kotletterna i smör några minuter på varje sida. Salta och peppra
- Blanda ströbröd och parmesan med lite salt och nymalen peppar. Häll på ett fat.
- Vänd runt kotletterna i paneringen och stek i ytterligare några minuter i smör på alla sidor så det får färg. Lägg i basilikabladen och låt dem steka med.
Sallad
Hjärtsallad
2 avokado, i bitar
8-12 jordgubbar, i skivor
½ kruka persilja (eller ½ kruka basilika)
½ silverlök, tunt skivad
1 msk citronsaft
2 msk olivolja
salt, nymald svartpeppar
Riv bladen från hjärtsalladen och blanda med övriga ingredienser. Blanda ihop citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar och häll över salladen.