Jag vill ha en egen sommarstuga – Dag 1

Ängsholmen

Sugen på sommarstuga? Jo! Tillbaka efter roliga, goda, soliga, mysiga och alldeles perfekta dagar i mina vänners sommarstuga. Det är fjärde året i rad som vi spenderar några sommardagar hos min väninna och hennes familj i deras sommarstuga vid Torshälla en bit från Eskilstuna. Tänk att ha en egen sommarstuga sådär, D R Ö M!

DSC_1101

Jo, jag önskar att jag kunde ge mina barn det här livet hela somrarna, men att kunna ge dem det här några dagar per sommar är också fantastiskt. 

DSC_0955

Från det här scenariot på Stockholms Central med alla väskor bland alla människor, till att komma ut på landet. Sådan kontrast och får mig alltid att fundera på att flytta från Stockholm, även om jag tycker väldigt mycket om Stockholm. Men just att komma ut till lugnet där man kan ta krokodilen i handen och gå till badet på fem minuter med kaffe och fika i andra handen, det är så oslagbart. 

DSC_1093

Det  hoppades en del på studsmattan, mest hela tiden. Emilia lärde Annie att göra volter på studsmattan. 

DSC_1067

Nu har ju vi en osannolik uppassning då vi är där. Vi blir bortskämda med upphämtning vid tåget, urgod mat, bäddade sängar, fika, godis och fix.Vi hade knappt kommit fram förrän den här Clafoutis med blåbär, körsbär och mandel stod på bordet. Den ska ni få recept på för den var i ett slag för sig. 

Ängsholmen 

Barnen fick banana split extra allt

DSC_0977

Barnen hoppade på studsmattan, vi gick till badet flera gånger per dag och de tittade varken på tv, Ipad eller mobiler mer än 20 minuter, sammanlagt, under dessa tre dagar. De få minutrarna var på morgonen. Magda vaknar alltid runt sex på mornarna och då får hon ofta sitta ett tag med Ipad. Men, barnen som älskar Sommarmorgon på Barnkanalen hann inte alls titta på det, varken på morgonen eller reprisen på kvällen. Det är sådant som är så fantastiskt med att bo i hus eller ha sommarstuga att barnen är ute hela tiden. 

Sommarstuga

Sommarkvällar i sommarstuga är inte helt fel heller. Vi hade sådan tur med vädret och Magnus grillade de bästa lammracksen och tur som jag har har så är han en kännare av vin och min vän Lotta gör alltid de godaste drinkarna. 

Pimm's Royale

Pimm’s Royale! Ni kommer få veta hur man gör en Pimm’s Royale under dagen. 

DSC_1026

Jorå, sådana här förrätter blir jag bortskämd med hos Magnus och Lotta. Tänk, va! Sikromstoast på en tisdagkväll.

DSC_1037

Följt av lammracks och en favoritpotatis på sidan: Olivolje ugnsrostad potatis med vitlök och timjan

DSC_1011

Magnus visade mig en väldigt intressant gin, Le gin. Le gin lanserades i början av 2016 och är en helt ny sorts gin som till skillnad på annan gin är baserad på äppeldestillat. För att tillverka Le Gin används 30 olika äppelsorter vilka alla kommer från familjen Drouins egna odlingar i Normandie. Ingredienslistan har de inte hållit hemlig utan den deklareras öppet. Förutom äpplen innehåller den: enbär, ingefära, rosenblad, kardemumma, mandel, citron, ginseng, kanel och vanilj. Jag smakade en droppe och den är väldigt speciell och mycket god. 

Sådan härlig första dag. De andra dagarna var minst lika härliga, så mer kommer. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *