Torsk med ett frasigt paprika- och osttäcke. Det här är en återkommande rätt hos oss, så lätt och så tacksam. Du kan använda den ost du vill och har hemma. Vill du ha andra örter än persilja så tar du det. En riktig man tager vad man haver rätt. Skönt med rätter som sköter sig själv i ugnen också. Den här gången hällde jag lite sojabönor och pumpatärningar runtom i ugnsformen och lät dem vara med i ugnsformen tills allt var klart. Gjorde en sås på gräddfil, lite yoghurt, flingsalt och rökt olivolja från ZETA. Bara testa den grejen, magisk.
Du behöver
600 g torsk (tinad)
½ tsk salt
1 krm peppar
25 g smör
1 tsk rökt paprikapulver
1 dl ströbröd
1 dl hackad persilja
1½ dl riven ost (jag använde parmesan)
Gör så här
sätt ugnen på 200 C
Lägg ut filéerna (eller skär fisken i portionsbitar och lägg ut) i smord ugnsfast form (eller teflon). Salta och peppra. Smält smöret. Tillsätt paprikapulver, ströbröd, persilja och ost. Fördela blandningen över fisken. In i ugnen cirka 15 minuter.