Skärgårdssill – Egen inläggning

Skärgårdssill inlagd minutsill

Bästa sillen lägger du in själv. Speciellt som det är så lätt att svänga ihop en burk sill och det blir godare än vilken köpt variant som helst. Den här blev jag bjuden på för länge sedan och den hann bara inte in på bloggen då. Den här är verkligen hur god som helst med stenbitsrom, morot, rödlök och massa dill och annat gott.  Jag vill att sillen ska vara omsluten av massa gott, skulle inte kunna äta filéer bara sådär. Så ju mer röra, desto bättre. Jag har just en sådan favorit som jag alltid gör, inlagd sill med bacon och pepparrot

Skärgårdssill inläggning midsommar påsk jul

Bitarna gör man precis så stora eller små som man föredrar. Om det är mycket röra så kan de gott vara lite större, bitarna. Gillar när man öser på med dill också. Har ni någon favorit som ni alltid gör till midsommar, jul eller påsk. Eller är det inte tradition för er med sill vid de tillfällena?

Skärgårdssill

Ni som följt mig länge vet att jag har en förkärlek för saker som kan göras i förväg. Så det prexis med den här sillen. Skönt att ha det mesta klart för att bara ställas fram vid högtider. Då har man en del energi kvar för att njuta av dagen och inte stressa runt. Tip top!

Skärgårdssill

4 Filéer minutsill (skuren i bitar)

1,5 dl Creme fraiche

1 burk röd stenbitsrom

1 pkt fryst hackad dill

1 liten röd lök (klyvd och skivad i bågar)

1 morot (skuren i slantar)

1 msk ketchup

1 msk senap (sötstark)

1 nypa svartpeppar

Rör ihop allt. Späd med lite av inläggningsvätskan (ca 0,5 dl). Låt stå sådär 1 dygn i kylen. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *