Inlagd sill med bacon och pepparrot

La in min egen sill för första gången till midsommar. Eftersom jag aldrig gjort det tidigare så använde jag mig av ett färdigt recept som fått pris för att vara året sill 2013. Den blev så otroligt lyckad. Jag som vanligtvis inte är överförtjust i sill har ätit berg av denna med sallad till. Med 5 minuters sill går det ju också på nolltid. Förbered några dagar innan för den behöver vara i kylen i minst två dagar.
Du behöver
100g bacon
1 paket 5 minuterssill
1 dl majonnäs
3 dl gräddfil
2 msk riven pepparrot på tub
½ tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Skär bacon i små bitar och knaperstek. Låt rinna av på en bit hushållspapper. Öppna förpackningen med 5 minunterssill och låt rinna av i durkslag. Skär den sedan i bitar. Rör ihop majonäs, gräddfil, pepparrot,s alt, peppar. Vänd ner sill och bacon. Låt stå i kylen och gotta till sig i sådär 2 dagar minst.

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *