Nice – Slottsparken och Gamla Stan

Old Town nice france

Parc du Chateau (Slottsparken) och Vieille Ville (Gamla stan) får man inte missa här i Nice. Som tur är så ligger de i anslutning till varandra. Vi spenderade en hel dag i Gamla stan och i Slottsparken.  Under dagen hann vi med att bada i havet, äta på stans mest kända glasställe, leka i lekpark, gå på marknaden och promenera i Slottsparken.

Gamla stan tvål macaron Nice frankrike

På marknaden hittar du allt möjligt och mycket är handgjort. Vi hittade tvålar i alla dofter  och färger och fick syn på dessa macarons som är väldoftande tvålar. Söta som socker. 

Old Town nice france children

Gamla stan består av vindlande gränder, gamla byggnader och du upptäcker saker i varje hörn. 

Old Town nice france children Fenocchio

Vi åt glass på världskända Fenocchio där de erbjuder sådär 100 sorter. En del av smakerna är riktigt crazy som tomat och basilika eller ölsorbet. Mycket spännande som fikon, timjan eller vad sägs om fallfrukt? Många smaker visste jag inte ens vad det var.

Old Town nice france children Fenocchio

Inte lätt att bestämma sig här för vad man ska ta. Till sist blev det Gianduja och björnbär för Annie, Gianduja och vattenmelon för Magda och för mig ros och avocado. Annie undrade varför jag alltid ska ta så konstiga saker. Ja, för att jag har en förkärlek för att testa nytt, och omväxling förnöjer. Men, måste säga att barnens smaker var mer lyckade.

Old Town nice france children

Mysigt att åka bort med dem. De blir verkligen mer tajta och skrattar så mycket tillsammans. Men visst bråkas det också, varje dag. Men de är så kära i varandra och ser så mycket upp till varandra. 

Slottsparken Nice

I kanten av Gamla stan hittar ni trapporna upp till slottsparken. Massa trappsteg. Det ska finnas en hiss men den hittade vi inte så vi tog trapporna och barnen klagade inte en enda gång. Det finns massa roliga saker på vägen att titta på som kaktusar, mandarinträd och roliga stenar. Där uppe har du den vackraste panoramautsikten över Nice. 

Slottsparken Nice

Här uppe finns många olika promenadvägar och du hittar spännande saker överallt. Som t ex den här lekparken med intilliggande café. Här stannade vi ett bra tag. Stora ytor med fotbollsplan och något för alla åldrar. 

Slottsparken Nice

Det var så skönt att vandra runt här i lugn och ro. Jag letade efter slottet, men fick till slut reda på att det inte finns något slott kvar. Det låg ett slott här tidigare, men det finns inte kvar, bara parken. Den är gigantisk. Många löptränar här och det är mycket barn här. 

Nice slottsparken

Utsikten över Nice är magisk, det är rikligt med blommor, aloe vera växter, kaktusar och träd. Man skulle verkligen ha kunnat ta med sig picknickfilt och lite gott att äta och spenderat hela dagen här. 

Nice slottsparken trappa barn children

Sedan alla trappor ner, vilket inte var några som helst problem för barnen.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.