Veckomeny – Lite smått och gott

Sallad på gryn polkabetor päron

Oj, oj, oj. Som jag har jobbat den senaste tiden. Jag var över helgen scenansvarig för Lakritsfestivalen. Så vansinnigt roligt. Men det blev inte en sekund över för att blogga. Måndag morgon så var det bara att kasta sig in i Nationella Provförberedelser för gymnasieettor, där jag är ansvarig. Då tänkte ni kanske att kvällen gick i lugnets tecken. ICKE! Jag hade långt innan jag blev erbjuden rollen som scenansvarig för Lakritsfestivalen tackat JA till 4good kväll på Rival. Jag var hemma efter 22 igår kväll och då bara föll jag i soffan och somnade. Vaknade vid 2.30 snåret, i soffan. Inte helt lyckat, inte helt utsövd. Men nu kör vi ändå, veckomenyn. Igår var det meat-free Monday. Den här: Sallad på gryner, jordärtskocka, nashipäron och buffelmozzarella är så god att den kan man äta precis vilken dag som helst. 

lax-foliepaket-godaste1

Jo, sedan kan man tänka att jag, idag tisdag, ska vila. Men, se det går inte, för jag är inplanerad att vara med på Öppet Hus på min skola, ikväll. Imorgon onsdag är det efter mina lektioner dags att förbereda inför torsdagens Nationella Prov (SISTA!). Efter torsdag är det dags att sätta igång och rätta några hundra Nationella prov. Men längtar som bara den efter helgen redan. Då kommer det hända massa roligt, igen. Dessutom ska jag sova, i alla fall fram till 5.30 på morgonen då Magda prompt ska upp. Åh, den här gjorde jag i helgen, sköter sig självt: Lax i foliepaket. Du kan ta lite av det du har hemma: lite nötter, lök, grönsaker, ost. Bara packa in i ugnsfolie så är det klart på 20 minuter. 

Kyckling-i-riklig-pestosås-757x545

Kyckling i riklig pestosås rekommenderas. Barnen slickar tallrikarna då vi gör den här. Det allra bästa är också att den är blixtsnabb. Det blir en underbar rätt på nolltid vad gäller förberedelser. 

besok-fran-landet-crepes-bus2

Crepes med köttfärsfyllning till helgen kanske? Eller mitt i veckan funkar lika bra det.

tekakor-med-fron2

Vad ska ni göra i helgen? Vet ni redan nu. Är ni bloggkollegor till mig då kanske vi ses eftersom jag och barnen ska på världens roligaste, härligaste, mysigaste dag på Eskilstuna Parken Zoo i helgen. Barnen längtar och jag längtar. Eskilstuna Parken Zoo är verkligen en av de mysigaste parkerna. Lagom stor och med lite av allt möjligt. Dessutom bor min bror där och de har ett mini nytillskott som vi hoppas få säga hej till.  Jag behöver baka bröd, helt slut hemma nu. Tekakor med frön är favoriter hemma hos oss. Vill skämma bort barnen lite i helgen. Jag har varit borta så mycket från dem och saknat dem så. 

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.