Räksoppa och olivstekta vitlöksbröd, kan det vara något? Räksoppan är gjord på mjukost och med morötter, vitlök och massa räkor blir en så matig, smakrik soppa som du inte kommer få nog av. Det är även en massa dill i, men just här på bilden ovan syns den inte. Det är sekunden innan det upptäcktes av dillen glömts bort. Så efter den här bilden togs så östes det ner dill. Verkligen toppen på moset, eller soppan menar jag.
Till, dessa makalöst goda vitlöksbröd, stekta i olivolja. Vitlöken är här faktiskt vitlökspulver som blir riktigt lyckat. De är även gjorda på färsk baguette, nytt för mig som brukar göra på dagsgammalt bröd.
Räksoppa (2-4 port)
2 vitlöksklyftor, finhackade
4 morötter, grovrivna
smör
mjöl
1 l vatten
2 fiskbuljontärningar
400 g räkost (här Kavlis variant)
2 dl creme fraiche
1 ask fryst dill
1 burk stora skalade räkor
Gör så här
- Fräs vitlök och morotsriv i smör.
- Pudra över någon matsked mjöl, rör om och tillsätt vattnet och fiskbuljongen
- Vispa ner räkost och crème fraiche. Låt koka ihop och tjocka på sig lite.
- Rör ner frysta dillen och koka upp igen.
- Ta soppan från värmen och rör ner räkorna.
Olivstekta vitlöksbröd
1 Baguette
olivolja
vitlökspulver
salt
Gör så här
- Skär baguetten längs med och dela i lagom stora bitar.
- Häll ett lager olivolja som täcker botten på en panna. Hetta upp.
- Lägg ner bröden med snittade sidan ner mot oljan. Stek på tills de blivit lätt gyllenbruna.
- Pudra över rikligt med vitlökspulver och strössla över salt.
En kommentar