Flying elk och Pharmarium – Stockholmstips

Pharmarium Imaginarium Roses of Gold

Bästa pratbaren, mysigaste hänget och de mest spännande drinkarna hittar ni på Pharmarium i Gamla Stan. I samma lokal som Sveriges första apotek fanns inrymt finns idag en bar superdesignad att efterlikna ett gammalt apotek såväl i utseende som i de magiska drinkarna. Det här är en av mina absoluta hemliga pärlor som jag delar med mig nu av, bara för att Pharmarium är ett så härligt ställe där man kan sitta länge och prata med soft bakgrundsmusik. Det är klart att Pharmarium inte är hemligt som sådan, de vann ju faktiskt Gulddraken som bästa bar förra året. Men det är faktiskt inte så många som hittar hit en vardagskväll.  

Drinkarna här är kombinationer du aldrig skulle ha kommit på själv, eller vad sägs om

Roses of Gold

Purity Vodka/Citron/ Guldpulver/ Trädgårdselixir/ Champagne

Den här goda drycken skapas på krispig vodka från Eslöv i Skåne och hemgjort elixir innehållande rosor, vanilj, lavendel, tagetes samt örter från trädgården. Mixas med citrus, pärlande champagne & guld. 

eller

Imaginarium

Sipsmith Vodka / Lakritssirap / CioCiaro Amaro / Gräddkola / Violpärlor / Citron & bitters

Gamla stan

Från Pharmarium är det inte långt genom Gamla Stans gränder till restaurang The Flying Elk som i  år fick Gulddraken i kategorin ’Mellan’.

torsk

Jag åt en helt ljuvlig stekt torskrygg med glaserad kål, majrova ”escabeche” samt sauce hollandaise med lättvispad bacongrädde. Jag tar nästan alltid fisk då jag är på restaurang. Ibland tänker jag att jag borde testa kött för att det finns så mycket spännande nu, men så slutar det nästan alltid med att jag ändå tar fisk. Gillar den där känslan av att vara lagom mätt och att det lägger sig lite lättare. 

The flying elk

Mitt sällskap åt Dovhjortsfilé med bakat lättrökt Discovery- äpple & tranbär, bräserad borretanalök, citrontimjanolja, steksky med brynt smör & picklade kastanjer.

Och allt var verkligen tip top gott och vällagat. Så avslappnad stämning också. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *