Veckomenyn och Limekladdkaka med limeyoghurt

linssoppa0

Jo, ny matvecka. Linssoppa bara bör man testa. Speciellt min bästa variant med morot, paprika och lite curry. Den här veckan bara kör man på. Jag har bytt lite dagar under kommande helg med barnens pappa för att veckan därpå fyller min äldsta och jag kan inte tänka mig att inte få vara med henne då och krama och fira. Så nu på fredag ska jag ut och äta på ny spännande restaurang med bästisar. Bästa som finns att gå ut och äta. 

lax-foliepaket-godaste1

Vill ni flörta lite med barnen så kör ni Fisk i folie , mina barn jublar när det är fisk i folie. De får alltid varsitt foliepaket och jag anpassar till dem. Ingen av dem gillar rödlök så det skippar jag till dem. Annie älskar fetaost, men inte Magda. Det är det som är så bra med den här rätten att alla får sin egen variant. Fisken blir alldeles saftig och perfekt i foliepaket. 

sticky-chicken1

I en kommentar från en av er bästa läsare så skrev ni att den här Sticky Chicken var en favorit hemma hos er. Jag hade helt glömt bort den (baksidan med att hela tiden göra nya rätter är att man glömmer bort sådana här guldkorn). Så tacksam och glad när ni skriver vilken rätt ni gillar och gör hemma. Det påminner mig om rätter som jag glömt, måste göra Sticky Chicken nu snart.

festival-korvgrytan0

Kärlek på den här Korvgrytan med den slags korv du själv väljer, bacon, kidneybönor, kakao, spiskummin och massa annat gott som gör den festlig på alla sätt. Vi gillar att äta den med tortillachips för vi brukar äta den på fredagar eller lördagar. 

limekladdkaka-med-limeyoughurt1

Och om det är en kladdkaka som jag verkligen rekommenderar så är det Limekladdkaka med limeyoughurt nu när det är säsong på citrusfrukter. Den är så fräsch och i helgen när jag tog en power walk med en vän runt Sickla sjön så strålade solen så där som en föraning om påsk och när jag kom hem tänkte jag att just den här kladdkakan skulle vara perfekt. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *