Riktig adventskaka med massa choklad och glögg. Denna här är rent himmelsk, som en kladdkaka med lätt touch av glöggen och massa chokladsmak. Passar finfint till adventsfikat.
Du behöver
200 g smör
200 g mjölkchoklad
4 ägg
2½ dl socker
2 dl vetemjöl
3 msk vinglögg (eller alkoholfri glögg)
florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen och rör tills den smälter. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smörblandningen, mjölet och glöggen. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-30 min. Den ska fortfarande vara lös i mitten. Låt kallna.
Passar med: vaniljglass, grädde, frukt, lingongrädde, hjortron.
GLAD ADVENT!
Mmm, så gott 🙂 Kram!
Ja, tack, fin helg bästa! Kram
Låter helt ljuvligt gott.