Saffransbullar så mjölet rök

  saffransbullar

Barnen bakade årets första saffransbullar och jag bakade också några igår kväll. Visst är bakduken helt oemotståndlig! Hur som, Annie hade med sig en kompis hem och som det bakades. Det var mjöl precis överallt, på golv, kläder, väggar och över hela bordet såklart. Men det var det värt. 

DSC_0146

Mina saffransbullar blev gigantiska genom jäsningen. Barnen gjorde lite andra former där det absolut skulle vara massa russin på varje skapelse. De arbetade  så hårt, knådade, formade och hade världens fantasi. Magda älskar att göra sniglar, Annie flätar och Linnea ville testa allt ungefär. De tyckte att jag var väldigt tråkig som gjorde alla likadana. 

DSC_0088

Som det jobbades i julverkstan…utan rast. 

DSC_0091

Nu har vi till uppstarten av december, men vi hinner nog baka någon sats till. I helgen blir det första pepparkaksbaket. Har dessutom lovat mig själv att det i år ska bli en riktigt hembakad pepparkaksdeg. Brukar ni göra egen pepparkaksdeg?

DSC_0149

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *