Mjölkchokladpannacotta toppad med krossad daim

Chokladpannacotta med daimcrunch

Tisdagsmornar kräver något uppiggande, så här får ni desserten jag gjorde i helgen: Mjölkchokladpannacotta toppad med krossad daim, mjukvispad grädde och lite kakao. Den går alltid hem med sin lena konsistens.

Väldigt lätt att förbereda kvällen innan dessutom. Tisdag…Idag ska jag på ett event som jag sett fram emot länge. Om vi hinner så ska jag och barnen baka saffransbullar ikväll. Det är nog ungefär det roligaste jag vet. De är alltid så påhittiga och gör sniglar och allt möjligt annat av degen. Sedan att äta helt nybakta lussebullar och dricka första glöggen för i år, magiskt!

Du behöver (6 portioner)
1½ gelatinblad
250 g mjölkchoklad
500 g vispgrädde (5 dl)
50 g strösocker (ca ½ dl)
 
Garnering
1 dubbeldaim
200 g vispgrädde (2 dl)
kakao
 
Gör så här
1. Börja med att lägga gelatinbladet i kallt vatten.
 
2. Hacka chokladen och lägg i bunke. Koka upp grädde och socker och häll över chokladen i bunken. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och tillsätt till blandningen. Mixa slätt med stavmixer . Häll upp i fina dessertformar/glas. Låt stå i kylen minst 3 timmar.
 
3. Krossa daimen grovt och mjukvispa grädden. Toppa pannacottan med grädde och daim och pudra över lite kakao.

Chokladpannacotta

Chokladpannacotta. Helt himmelsk i konsistensen, denna här. Världens bästa tisdag på er!

DSC_0817

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *